családi ház bauhaus stílusban - Csigaterv Építész Stúdió

épületek
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Budapest - XVIII. kerület
Legszebb modern családi házak
Modern

A ház koronája

A  tervezési koncepció lényege egy földszint + 2 emeletes modern családi otthon tervezése, melynek földszintjén a közösségi terek,
az első emeleten a háló funkciók, míg a 2. emeleten egy 2. ütemben elkészülő kisebb alapterületű dolgozó kerül kialakításra. Fontos építtetői kérés volt a lapos tető, a fehér színű homlokzati kialakítás nagy üvegfelületekkel.

Építész tervezők:                       

Török Zoltán - okl. építész Hazenauer Mercédesz - okl. építész

Földszinti alaprajz
Földszinti alaprajz
Kattintson a képre!
Emeleti alaprajz
Földszinti alaprajz
Kattintson a képre!
Funkció:

Az újonnan tervezett családi ház földszint + 2 emelet kialakítású. A bejárat a DNY-i, utcafronti oldalra került, mely felett az emeleti szoba vb erkélylemezének túlnyújtásával képeztünk előtetőt.

A bejáraton keresztül az előtérbe érkezünk, ahonnan a gardrób, a vendég wc, a háztartási helyiség, a garázs nyílnak, illetve jobbra továbbhaladva a közösségi élet tereibe érkezünk, mint a tágas nappali, konyha-étkező.

A földszinti közlekedőből egy kétkarú lépcsőn keresztül jutunk fel az emeletre, ahol 4 hálószoba, fürdőszobák, gardrób, valamint a szobákhoz tartozó teraszok kaptak helyet.
Az első emelet DNY-i szárnyában lévő hálószoba a hátsó kert felől is megközelíthető egy csigalépcsőn keresztül.

A 2. ütemben a csigalépcső felfelé történő továbbépítésével juthatunk majd fel a 2. emeleti szintre, ahol a dolgozó kerül kialakításra.  

A hátsókert felől elhelyezett csigalépcsőt az első ütemben egy nyitott lépcsőház öleli körül, mely a 2. ütememben a dolgozó elkészültét követően beüvegezésre kerül, így az épületen belül is megközelíthetővé válik.

építész publikációk
Fotógaléria a felépült házról
További terveinkből...
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz